Manastirea Sireti - Noutati     
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

Sute de creştini au participat la tradiţionalul pelerinaj spre Mănăstirea Sireţi

publicat pe 25 septembrie 2017

Sute de creştini, în mare parte liceeni şi studenţi, au participat, la tradiţionalul pelerinaj spre Mănăstirea Sireţi. Aceştia au parcurs pe jos distanţa de 16 kilometri din Capitală până la lăcaşul sfânt.

Înainte de a porni la drum, pelerinii au mers la Mitropolia Moldovei, pentru a primi binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir.

Gheorghe Movilă este un pelerin exemplar. El nu a ratat nicio călătorie rituală din cele 10 care s-au organizat până acum.

"Este un prilej de a da hrană sufletului anume prin jertfa care se face, prin efortul fi zic care este pentru a merge până la Sireți. Avem destul timp ca să medităm asupra lucrurilor care trăim", a declarat pelerinul Gheorghe Movilă. 

Şi Gheorghe Cucu este prezent la fiecare pelerinaj organizat în preajma sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci.

"Pentru mine şi primul pelerinaj şi acesta este acelaşi pentru că acelaşi sentimente sunt. Acest pelerinaj este atât de simbolic fiindcă fiecare îşi duce crucea sa", a spus pelerinul Gheorghe Cucu. 

Tinerii spun că evenimentul a devenit o tradiţie pentru ei.

"Este duminica care deja ne aminteşte şi ne vesteşte că se apropie sărbătoarea şi cinstim sfânta cruce prin rugăciuni şi cântări. În aceşti zece ani mulţi s-au împrietenit pe filiera de pelerinaj", a declarat preotul Octavian Moşin. 

La pelerinaj s-au alăturat credincioși din satele din apropiere, precum Trușeni, Dumbrava, Vatra, Cojușna și Ghidighici.




 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705